Afstandsdieren

Afstandsdieren

De Oude Zustertuin neemt niet standaard pluimvee, konijnen of cavia’s aan van particulieren. Dit gebeurt alleen als er plaats is bij ons. Momenteel zitten we erg vol en kunnen we geen dieren opnemen. Als er wel plaats is bij ons voor een konijn, dan moet het diertje gevaccineerd worden, voordat het bij ons komt. Dat betekent een enting tegen Myxomatose en VHS-RDH type 1 en 2.

Wekelijks worden er meerdere malen dieren aangeboden aan de kinderboerderij. Helaas kunnen we niet alle dieren opnemen en moeten we vaak mensen nee verkopen.

Dit in de eerste plaats, omdat we er geen ruimte voor hebben. De gebouwen en hokken bieden maar plaats voor een bepaald aantal dieren.
Ook kost meer dieren houden meer geld. De dieren hebben voeding nodig, regelmatig schone huisvesting en specifieke verzorging.

Soms worden er dieren zonder overleg achter gelaten op de kinderboerderij.
Deze dieren blijven niet op de kinderboerderij wonen! Deze verkeerde manier van met dieren omgaan, willen we niet belonen.

Belangrijk is dat mensen vooraf goed moeten nadenken, wat er bij een huisdier aanschaffen komt kijken. De meeste dieren worden aangeboden, omdat kinderen geen aandacht meer aan het dier schenken. Vaak is een nieuw jong dier erg leuk, maar naarmate het ouder wordt, is de lol eraf. Jonge dieren worden erg snel groot! En vaak vinden mensen ze dan minder schattig en aandoenlijk. Bedenk goed dat je als volwassene de zorg moet dragen voor een dier. Een kind kan niet overzien wat er bij komt kijken.

Ook komt veel voor dat dieren weg moeten uit het huis, omdat iemand last blijkt te hebben van allergie. Juist daarom is het verstandig om voor het aanschaffen van een dier, op de kinderboerderij langs te gaan! Knuffel met een konijn of cavia en kom in aanraking met stro en hooi. Als u hier last blijkt te hebben, is een dier aanschaffen dus niet verstandig.

Vaak worden meerdere dieren gekocht zonder te weten wat het geslacht precies is. Resultaat: een nest jongen die met teveel zijn om allemaal te houden of vechtende soortgenoten. Neem dus iemand mee die kennis heeft van de dieren bij de aanschaf van uw huisdier, zodat er geen problemen komen. Bedenk ook dat een dierenwinkel/ tuincentrum een dier niet terug neemt!

Om bovenstaande redenen zitten asielen, knaagdier-opvangen en kinderboerderijen bomvol met afstandsdieren. Als u toch een huisdier wilt, waarom neemt u geen kijkje bij die dieren? Die wachten op een tweede kans!