Schoolbezoek

Schoolbezoek

Als school, BSO of KDV bent u van harte welkom om langs te komen op De Oude Zustertuin met groepen leerlingen / kinderen. U kunt ons vrij bezoeken, maar we hebben ook “t Uilennest”, een educatieve ruimte met allerlei faciliteiten waarvan gebruik gemaakt kan worden.

We willen graag de bezoeken van groepen goed in kunnen plannen. Daarom is het wenselijk dat u zich aanmeldt om langs te komen. Dit heeft te maken met het feit dat wij moeten zorgen dat er vrijwilligers zijn om u te ontvangen en de gebouwen open te houden. Tevens streven we ernaar maar 1 school tegelijk op het terrein te hebben, zodat het overzichtelijk blijft.

Hieronder vindt u een overzicht met pakketten die u kunt reserveren. Wanneer u met uw groep een van de pakketten wilt afnemen, stuur dan een mail naar deoudezustertuin@gmail.com . Wilt u in deze mail vermelden:

  • Naam school of kinderopvang
  • Naam contactpersoon
  • Wens dag en tijd
  • Aantal kinderen
  • Welk pakket u afneemt

Na de aanmelding nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om de reservering verder af te stemmen.

Extra optie bij alle pakketten: Koffie/thee voor de begeleiders en limonade voor de kinderen. Dit wordt bij mooi weer buiten geserveerd op de picknicktafels. Het kan ook in de educatieve ruimte Het Uilennest worden genuttigd. Kosten van deze extra optie: € 10,- per klas

De groepsbezoek-pakketten

Pakket A: Vrij spelen
De groep komt vrij spelen en rondkijken in de Oude Zustertuin. Kinderen kunnen langs de dieren gaan en kunnen spelen op het grote veld en in de speeltuinen.

Kosten: geen. Een bijdrage in de fooienpot bij de ingang van Uilennest wordt erg gewaardeerd.

Let op:
Graag altijd aanmelden! Dit omdat er anders mogelijk teveel groepen tegelijk aanwezig zijn.
– Het toilet is altijd beschikbaar in de ochtenden. In de middagen alleen als er een vrijwilliger aanwezig is.

Pakket B : Rugzakjes en infokaarten groep 1 en 2
Geschikt voor kleutergroepen. De groep wordt opgedeeld in 6 groepjes (minder kan, als de groep niet te groot is. Wij adviseren niet meer dan vier kinderen per groepje). Ieder groepje wordt begeleid door een volwassene. Het groepje krijgt een rugzak met daarin een handpop van een boerderijdier plus kaarten met informatie en vragen over de dieren. De groepjes gaan met de begeleider langs alle dieren en krijgen op speelse, interactieve, wijze informatie over alle dieren.

Kosten: € 10,- per klas

Bij afname van dit pakket is er altijd een vrijwilliger aanwezig. Er kan ook gebruik gemaakt worden van het toilet.

Pakket C: Informatiekaarten groep 3 en 4
Dit pakket is geschikt voor groep 3 en 4 van de basisschool. De groep wordt opgedeeld in 6 groepjes (minder kan, als de groep niet te groot is. Wij adviseren niet meer dan vier kinderen per groepje). Ieder groepje wordt begeleid door een volwassene. Het groepje krijgt een set van zes dierenkaarten over de geit, de kip, het schaap, het konijn, de cavia en het varken. Op de kaarten staat informatie over het dier en vragen waarbij de kinderen worden uitgedaagd om het dier goed te bekijken en erover na te denken. De antwoorden kunnen direct besproken worden.

Kosten: € 5,- per klas

Bij afname van dit pakket is er altijd een vrijwilliger aanwezig. Er kan ook gebruik gemaakt worden van het toilet.

Pakket D: Informatiekaarten groep 5 en 6
Dit pakket is geschikt voor groep 5 en 6 van de basisschool. De groep wordt opgedeeld in 6 groepjes (minder kan, als de groep niet te groot is. Wij adviseren niet meer dan vier kinderen per groepje). Ieder groepje wordt begeleid door een volwassene. De leerkracht kan er ook voor kiezen om de groepjes zelfstandig, zonder begeleiding van een volwassene, langs de dieren te laten lopen.
Het groepje krijgt een set van zes dierenkaarten over de geit, de kip, het schaap, het konijn, de cavia en het varken. Op de kaarten staat informatie over het dier en vragen waarbij de kinderen worden uitgedaagd om het dier goed te bekijken en erover na te denken. De antwoorden kunnen direct besproken worden.

Kosten: € 5,- per klas

Bij afname van dit pakket is er altijd een vrijwilliger aanwezig. Er kan ook gebruik gemaakt worden van het toilet.

Pakket E: Educatieve route groep 7 en 8
Dit pakket is geschikt voor groep 7 en 8 van de basisschool. De groep wordt opgedeeld in twee- of drietallen. Er is geen begeleiding van volwassenen per groepje nodig. De kinderen krijgen een pakketje met meerkeuzevragen over de verschillende dieren in de Oude Zustertuin. De vragen zijn opgedeeld in de thema’s “Dierenweetjes”, “Huid en haar” en ‘Moeder en kind”. In het laatste thema is ook een gedeelte over voortplanting verwerkt. De kinderen hoeven niet per se in een bepaalde volgorde langs de dieren, maar kunnen de vragen maken terwijl zij door de Oude Zustertuin lopen en de dieren bekijken.

Kosten: € 5,- per klas

Bij afname van dit pakket is er altijd een vrijwilliger aanwezig. Er kan ook gebruik gemaakt worden van het toilet.

Huisregels:

  • Er is voldoende begeleiding mee voor de leerlingen / kinderen (vanuit ons worden de kinderen niet begeleid)
  • De dieren worden met respect behandeld (niets naar ze gooien, niet op de hokken slaan, niet tegen de hekken schoppen)
  • Er is respect voor de natuur (er worden geen blaadjes of takken van bomen afgebroken, er wordt niet in bomen geklommen)
  • Afval wordt in de vuilnisbakken gedaan