Schoolbezoek

Schoolbezoek

Als school, BSO of KDV bent u van harte welkom om langs te komen op De Oude Zustertuin met groepen leerlingen / kinderen. U kunt ons vrij bezoeken, maar we hebben ook “Het Uilennest”, een educatieve ruimte met allerlei faciliteiten waarvan gebruik gemaakt kan worden.

We willen graag de bezoeken van groepen goed in kunnen plannen. Daarom is het wenselijk dat u zich aanmeldt om langs te komen. Dit heeft te maken met het feit dat wij moeten zorgen dat er vrijwilligers zijn om u te ontvangen en de gebouwen open te houden. Tevens streven we ernaar maar 1 school tegelijk op het terrein te hebben, zodat het overzichtelijk blijft.

Huisregels:

  • Er is voldoende begeleiding mee voor de leerlingen / kinderen (vanuit ons worden de kinderen niet begeleidt)
  • De dieren worden met respect behandeld (niets naar ze gooien, niet op de hokken slaan, niet tegen de hekken schoppen)
  • Er is respect voor de natuur (er worden geen blaadjes of takken van bomen afgebroken, er wordt niet in bomen geklommen)
  • Afval wordt in de vuilnisbakken gedaan

We hebben een basispakket Dierkaarten waar gebruik van gemaakt kan worden. Zes boerderijdieren kunnen worden langs gegaan en op de kaarten staan vragen over voeding /gedrag / uiterlijk van de dieren.
Dit gaat van makkelijk naar moeilijk, afhankelijk van welke leeftijdsgroep.

Nieuw is een leuke activiteit voor groep 1 en 2! In groepjes kan dit gedaan worden. Elk groepje krijgt een rugzakje met informatie, opdrachtjes om uit te voeren, voer voor de dieren en een leuke handpop die gebruikt kan worden door de begeleider.

Hieronder vind u een inschrijfformulier. We zien deze graag tegemoet als u langs wilt komen.