Vakantieopvang

Vakantieopvang

DE VAKANTIE OPVANG ZIT T/M AUGUSTUS 2024 VOL!

Er kunnen cavia’s en konijnen logeren op De Oude Zustertuin als hun eigenaren op vakantie gaan. De beheerder geeft aan of er nog plek is.

Het hele jaar door kan er gelogeerd worden. Er wordt een overeenkomst ingevuld voor de logeerpartij begint. Hieronder staat kort belangrijke informatie. Bij interesse kan de volledige overeenkomst opgevraagd worden.

Belangrijke punten uit de overeenkomst Vakantie Opvang

De dieren zullen logeren in een stal waar geen publiek bij kan en die afgesloten kan worden. In overleg kunnen de dieren eventueel in hun eigen kooi / hok komen. Eigen voer mag ook meegegeven worden indien gewenst, dit levert geen korting op.

De kosten per 1-1-2024 zijn:

Konijnen en cavia’s per dag € 3,- per dier.
Konijnen en cavia’s per week (=7 dagen) € 20,- per dier.
2 cavia’s of 2 konijnen in 1 hok per dag € 4,- per 2 dieren.
2 cavia’s of 2 konijnen in 1 hok per week € 25,- per 2 dieren.

Bij de prijs zit inbegrepen voer, groente / fruit, water, hooi en bodembedekking / verschoning. De opbrengst komt geheel ten goede aan De Oude Zustertuin. De vergoeding dient te worden betaald bij het brengen van het dier / de dieren.

We vangen alleen dieren op die gezond zijn en de konijnen dienen te zijn ingeënt tegen de konijnenziektes Myxomatose en het VHS-virus. De beheerder controleert of het dier gezond is (zie checklist hieronder) en kijkt het entingsboekje in.

De Oude Zustertuin of beheerder kan niet aansprakelijk worden gesteld als het dier overlijdt, ziek wordt of verdwijnt (door onvoorziene omstandigheden).

Wanneer de gezondheidstoestand van het dier daartoe aanleiding geeft, zal de beheerder in haar ogen medisch noodzakelijke stappen ondernemen en eventueel een dierenarts inschakelen. Dit alles op kosten van de eigenaar.

Checklist gezondheid konijnen en cavia’s voor vakantie-opvang:

  • De vacht hoort glad, glanzend en aaneengesloten te zijn. Het dier heeft geen kale plekken en/of schilfers (mijt / luizen / schimmel / schurft).
  • De vacht hoort droog en schoon te zijn, met name rond de ogen (oogontsteking), mond (gebitsproblemen) en neus.
  • De binnenkant van de oren behoort roze / wit te zijn zonder schilfers (oormijt).
  • Tanden van konijnen en cavia’s kunnen doorgegroeid zijn. Hierdoor wordt voeropname belemmerd, de dieren worden mager.
  • De vulva of plasser behoren roze te zijn. Het anaalgebied is droog en schoon (geen ontstekingen of diarree). Diarree=vliegen=larven=maden in het dier.
  • Konijnen moeten elk jaar gevaccineerd worden tegen Myxomatose en VHS. Dit kan een dierenarts doen.