Word vrijwilliger

Word vrijwilliger

De Oude Zustertuin is een kinderspeel- en dierenpark in het centrum van Bodegraven. De Zustertuin is een plek waar kinderen veilig kunnen spelen en ravotten. Ze komen in contact met de natuur en met de dieren. Ook voor ouderen is De Oude Zustertuin een plaats om te ontspannen en tot rust te komen.

De Zustertuin bestaat al ruim 30 jaar. De kinderen van toen komen er nu met hun eigen kinderen en de ouders van toen zijn de grootouders van nu die met hun kleinkinderen de Zustertuin bezoeken. Op zoiets kostbaars moeten we zuinig op zijn.
Het gaat helaas niet vanzelf. Om De Oude Zustertuin te draaien zijn vrijwilligers nodig. Voor iedereen is wel een plaatsje en iedere vrijwilliger binnen de Oude Zustertuin is gelijk. Laat je niet tegenhouden door te denken dat jij niet genoeg zou kunnen betekenen. Iedere bijdrage, hoe klein ook, wordt gewaardeerd en is van belang. Het geeft een goed gevoel Zustertuin-vrijwilliger te zijn. Mensen spreken je met waardering aan in het dorp. Je merkt dat met jouw inspanning je een belangrijke bijdrage levert aan het welzijn van Bodegraven.

Op dit moment hebben we de volgende vacatures

Zaterdagbegeleider
We zoeken volwassenen die 1 keer per 4-5 weken een voerdienst willen begeleiden. Kinderen komen helpen om te voeren en te vegen. Start 9 uur, tussen 10 en half 11 is het zeker klaar. Uw taak is de kinderen aansturen en overzicht houden. Voor deze vacature vragen we om uw VOG.

Onderhoud dierenweides
We zoeken iemand die de dierenweides netjes wil houden. Dat houdt in; pleintjes vegen, gras en onkruid tussen tegels vandaan halen. Mest uit de weide halen, Vuil uit de weides halen. 1 keer per week een dagdeel komen is voldoende, meer mag uiteraard ook.

Gastvrouw / gastheer
Doordeweekse middagen van 13.30-17.00 uur. Als gastvrouw / gastheer houdt u de gebouwen open, zodat bezoekers de dieren in de gebouwen kunnen zien, naar het toilet kunnen en handen kunnen wassen etc. U bent aanspreekpunt voor bezoekers en houdt toezicht. Frequentie en middag in overleg (bv. 1 keer per week of per 2 weken of per maand). Dit is een functie waarbij u alleen dienst hebt, dus erg zelfstandig moet zijn. Voor deze vacature vragen we om uw VOG.

Klusser
We hebben op maandagavond een bouwploeg. Die groep vrijwilligers verricht onderhouds- en bouwklussen. Denk aan timmeren, schilderen, hekken plaatsen. Deze groep kan meer handige klussers gebruiken.

De laatste zaterdag van de maand hebben we een klusochtend. Dan worden klussen als zand ophogen aan gepakt of er worden opruim- en schoonmaakklussen gedaan. Ook hier kunnen we extra handen gebruiken.