Dierenpark

Dierenpark

Op “De Oude Zustertuin” zijn veel verschillende dieren en rassen te zien in allerlei soorten en maten. Er zijn witte en zwarte Ouessantschapen en 2 witte grotere schapen, die een kruising zijn tussen Swifter-Texelaar. Er zijn Dwerggeiten, Bonte geiten en een Nubische geit. Er is een pony, Wiske genaamd. Er is een varken Willem. Deze dieren blijven heel hun leven bij ons. En dat kan soms heel lang zijn. Wiske is al ouder dan 30 jaar! En Bonte geit Lola is bijna 13!

Er is een Konijnenplein, geopend op 12 maart 2014. Daar verblijven twee groepen vrouwtjeskonijnen. De konijnen hebben erg veel ruimte. Ze kunnen lekker rond hupsen en springen en hebben slaapholletjes. Ook is er een zandbak om lekker tunnels in te graven. Er zijn Vlaamse reuzen, Voskonijnen en enkele kruisingen.

In de Hooiberg zijn de kleine huisdieren. Er zijn cavia’s, langharige, gladharige en borstels. Er zijn gerbils, chinchilla’s en een hamster. Verder is er allerlei pluimvee. In Villa Kakelbont zitten diverse kleine kippenrassen, zoals Wyandotte kriel en Amrock kriel.

In de hoenderrennen hebben we kalkoenen, pauwen, fazanten en nog enkele grote kippensoorten als Brahma’s en Noord-Hollandse Blauwen. Tenslotte is er een ruime volière die uit 4 delen bestaat. Er is een deel voor Agaporniden, een deel voor Valkparkieten, een deel voor Grasparkieten en een deel voor Tropische vogels als Kanaries en Diamantduifjes.

Dierenwelzijn is voor ons erg belangrijk, net zoals aan de wetgeving voldoen. Dit houdt onder andere in dat dieren de juiste huisvesting en voeding krijgen, dat we letten op hygiëne en vaccinaties, dat de dieren juist geregistreerd zijn (oormerken, chip). We letten er ook op dat dieren met soortgenoten of juist alleen leven (een goudhamster leeft juist alleen en geiten zijn groepsdieren). Er zijn hier ook weer uitzonderingen op, want pony Wiske en varken Willem accepteren juist geen maatje terwijl het groepsdieren zijn.