Dierenpark

Dierenpark

Op “De Oude Zustertuin” zijn veel verschillende dieren en rassen te zien in allerlei soorten en maten. Er zijn witte en zwarte Ouessantschapen, er zijn Dwerggeiten en Toggenburgers. Er zijn pony’s; Rebbel, Phenix & Issy genaamd. Er zijn twee Kune Kune varkens; Molly en Teun. Deze dieren blijven heel hun leven bij ons. En dat kan soms heel lang zijn.

Er is een Konijnenplein, geopend op 12 maart 2014. Daar verblijven twee groepen konijnen, bestaande uit vrouwtjes en gecastreerde mannen. De konijnen hebben erg veel ruimte. Ze kunnen lekker rond hupsen en springen en hebben slaapholletjes. Ook is er een zandbak om lekker tunnels in te graven. Er zijn 4 Lotharingers, een voskonijn, een Nederlandse hangoordwerg en enkele kruisingen.

In de Hooiberg wonen de kleine huisdieren. Er zijn cavia’s: langharige, gladharige en borstels. Er zijn ook gerbils en chinchilla’s en er wonen hamsters.

In Villa Kakelbont zitten momenteel konijnen, Chinese boomeekhoorns (Tamiops Swinhoei) en er wonen kleine kippenrassen.

In de Hoenderrennen hebben we kalkoenen, pauwen en nog enkele grote kippensoorten als Brahma’s, New Hampshires en Wyandottes.

Tenslotte is er een ruime Volière die uit 4 delen bestaat. Er is een deel voor Agaporniden en Valkparkieten, een deel voor Grasparkieten en een deel voor Tropische vogels als Kanaries en Diamantduifjes.

Dierenwelzijn is voor ons erg belangrijk, net zoals aan de wetgeving voldoen. Dit houdt onder andere in dat dieren de juiste huisvesting en voeding krijgen, dat we letten op hygiëne en vaccinaties, dat de dieren juist geregistreerd zijn (oormerken, chip). We letten er ook op dat dieren met soortgenoten of juist alleen leven (een goudhamster leeft juist alleen en geiten zijn groepsdieren).