Dierenpark

Dierenpark

Op “De Oude Zustertuin” zijn veel verschillende dieren en rassen te zien in allerlei soorten en maten. Er zijn witte en zwarte Ouessantschapen. Er zijn Dwerggeiten, Nubische geiten en Bonte geiten. Er is een pony, Wiske genaamd. Er zijn twee varkens, Midnight en Willem. Zij zitten in de herfst en winter in de varkensstal en in de lente en zomer, verblijven ze naast de volière waar ze een groot stuk land hebben om te wroeten.

Er is een Konijnenplein, geopend op 12 maart 2014. Daar verblijven twee groepen vrouwtjeskonijnen. De konijnen hebben erg veel ruimte. Ze kunnen lekker rond hupsen en springen en hebben slaapholletjes. Ook is er een zandbak om lekker tunnels in te graven. Er zijn Nederlandse Hangoordwergen, Voskonijnen, een Lotharinger en veel kruisingen.

In de Hooiberg zijn de kleine huisdieren. Er zijn cavia’s, langharige, gladharige en borstels. Er zijn gerbils, chinchilla’s en tamme muizen en een tamme ratten. Verder is er allerlei pluimvee. In Villa Kakelbont zitten diverse kleine kippenrassen, zoals Wyandotte kriel en Barnevelder kriel.

In de hoenderrennen hebben we kalkoenen, pauwen, fazanten en nog enkele grote kippensoorten. Tenslotte is er een ruime volière die uit 4 delen bestaat. Er is een deel voor Agaporniden, een deel voor Valkparkieten, een deel voor Grasparkieten en een deel voor Tropische vogels als Kanaries en Diamantduifjes