Dag pony Wiske

Dag pony Wiske

Vrijdag 9 juli is afscheid genomen van pony Wiske. De laatste weken ging de gezondheid van Wiske erg achteruit. Wiske is rustig ingeslapen in bijzijn van haar directe verzorgers. Met Wiske verliest De Oude Zustertuin een iconische bewoner. 

Ruim 20 jaar geleden kwam Wiske naar De Oude Zustertuin. Ze was afkomstig van een particulier en ze was erg verwaarloosd. In de Zustertuin is ze warm ontvangen en knapte ze snel op. Wiske bleef in de Zustertuin.

Wiske is altijd op zichzelf geweest. We hebben een aantal keer geprobeerd om Wiske te koppelen aan andere pony’s, maar zonder succes. Totdat vorig jaar Rebbel en Phenix haar gezelschap kwamen houden. Met Rebbel en Phenix was er een klik! Geweldig! Daar knapte Wiske van op. Op rustige momenten mogen de paarden uit hun vak om op het veld te rennen en gras te eten. Het was vertederend om te zien dat Wiske soms als een klein kind achter de andere twee pony’s hobbelde, vooral achter Rebbel aan want daar was ze wel verliefd op. Ze waren een echte kudde. We zijn blij dat we Wiske haar laatste jaar goed gezelschap hebben kunnen geven.

Wiske was altijd erg ondeugend, wist eten uit kinderwagens snel op te merken…ze galoppeerde graag nog een rondje voor je weg als je haar weer terug wilde brengen naar de stal. Als ze aan het halstertouw wandelde op de tuin, liet ze zich graag aaien door kinderen.

Als oudste bewoner van de Zustertuin mocht Wiske in 2014 het Uilennest openen. Als een waar paradepaard bracht ze tijdens de opening het naambord “Uilennest”.

Wiske was gevoelig voor hoefbevangenheid, een aandoening aan haar benen waardoor ze kreupel werd. Als ze er last van had, knapte ze vaak snel op door voeding aan te passen of pijnstilling te geven. Deze keer alleen niet meer. Sinds mei dit jaar kreeg ze last en ze werd niet beter. De laatste weken kreeg ze verschillende medicijnen, maar toch ging ze achteruit. Haar leeftijd en daarbij behorende aandoeningen als artrose, speelde wellicht ook een rol.

Niemand weet hoe oud Wiske precies is geworden. Naar schatting is ze ruim 35 jaar geworden en dat is voor een pony een meer dan respectabele leeftijd. Onze dank gaat uit naar alle vrijwilligers die Wiske altijd liefdevol hebben verzorgd. Wij willen dierenartspraktijk DAP bedanken. Zij hebben jarenlang pro deo aan Wiske gezondheidszorg geboden. 

We zullen Wiske missen.