In memoriam Jos Korver

In memoriam Jos Korver

Woensdag bereikte ons het droevige nieuws dat Jos Korver is overleden.

Vanaf het prille begin was Jos betrokken bij de Zustertuin. In het eerste bestuur was Jos penningmeester en hij heeft daarna zich op allerlei gebied ingezet voor de Zustertuin. Hij was een vast lid van de bouwploeg en rond de Open Dag was Jos een vaste schakel. Jos hoefde niet op de voorgrond, hij was er en je kon op hem rekenen.

In 2014 hebben we het Uilennest gebouwd. Jos, die schilder was, zat net tussen twee banen in en had tijd om samen met Jan Duits, Buurman & Buurman gekscherend genoemd, de bouw voor te bereiden en te ondersteunen. Het is op het conto van beide mannen te schrijven dat het Uilennest heel beperkt onderhoud nodig heeft gehad. Dit is veelbetekenend voor de kwaliteit die Jos (en ook Jan) leverde.

Jos ging daarna bij Ko van Daalen werken als chauffeur. Dat was vroeg beginnen, maar ook vroeg klaar. Na werktijd was hij vrijwel dagelijks in de Zustertuin om wat voorkomende klusjes op te knappen.

Enige jaren geleden ging het al minder met zijn gezondheid, waardoor hij minder in de Zustertuin was. Maar als het kon, dan was hij er. En dan toch ook weer boven op die ladder. Jos had het naar zijn zin als hij voor ons wat kon doen.

Wij zijn trots dat we Jos in ons midden mochten hebben. Wij zijn hem erg dankbaar voor alles wat hij voor de Zustertuin heeft betekend. Heel veel mensen hebben hier plezier van gehad en heel veel mensen zullen er nog plezier aan beleven.

Wij wensen zijn vrouw Corrie en zijn kinderen Jolanda, Danny en Wilco heel veel sterkte met dit verschrikkelijke verlies.

Bedankt Jos. Voor wie je was. We missen je.

Team Zustertuin
Bestuur, beheerders en alle vrijwilligers