Nieuw speeltoestel in De Oude Zustertuin

Nieuw speeltoestel in De Oude Zustertuin

Het lijkt een rustige bedoening in De Oude Zustertuin, maar binnen de hekken wordt niet stilgezeten. Gisteren, 10 april 2020, is een nieuw speeltoestel in de kinderboerderij geïnstalleerd: de Oase Zandhoeve.

Het speeltoestel is geschikt voor kinderen in de leeftijd van twee tot tien jaar. De Oase Zandhoeve staat in de zandbak bij het konijnenplein, op de plaats van De Zandpret. Daarmee hebben we na 22 jaar trouwe dienst afscheid genomen van dit populaire speeltoestel.

Het bestuur heeft voor De Oase Zandhoeve gekozen, omdat kinderen actief met zand kunnen spelen. De oude Zandpret zorgde ook voor vele uren zandspeelplezier. De Oase Zandhoeve heeft meerdere takelconstructies om het zand naar boven te brengen en via buizen en schoepraderen kan het zand weer worden teruggestort. Hiervoor moeten de kinderen wel samenwerken.

Het speeltoestel is ruim opgezet en bestaat uit diverse etages. Hierdoor kunnen meerdere kinderen tegelijkertijd op de Oase Zandhoeve spelen. Het toestel garandeert uren klim- klauter- en zandpret!

Het speeltoestel is medegefinancierd door Stichting Bonaz. Dankzij een financiële impuls kon de versnelde en noodzakelijke vervanging van De Zandpret worden gerealiseerd. Het bestuur van De Oude Zustertuin wil namens alle kinderen, die vast en zeker heel veel plezier gaan beleven aan de Oase Zandhoeve, Stichting Bonaz hartelijk bedanken.
Helaas moeten we nog geduld vragen om met dit nieuwe speeltoestel te spelen. Wij hopen, met heel Bodegraven, dat de hekken snel weer open mogen, zodat iedereen weer kan genieten van het (nieuwe) moois in De Oude Zustertuin.