De Oude Zustertuin rookvrij

De Oude Zustertuin rookvrij

De Oude Zustertuin wordt een rookvrij speel- en dierenpark. Het bestuur vraagt iedereen die in de Oude Zustertuin komt het terrein voortaan rookvrij te houden en zo het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil de Oude Zustertuin kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Wat verandert er bij de Oude Zustertuin?
Iedereen is en blijft welkom in de Oude Zustertuin. Dat geldt natuurlijk ook voor rokers. Wel is het hele terrein vanaf nu rookvrij. Het bestuur vraagt rokers hiermee rekening te houden en niet te roken op het terrein.

Veilig en gezond
Iedereen wil dat kinderen kunnen spelen in een gezonde en veilige omgeving. Daar hoort ook een rookvrije Oude Zustertuin ook bij. Geen gevaar van brandwonden of kinderen die peuken oppakken en in hun mond stoppen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het zien roken van anderen, kinderen aanzet om later zelf te gaan roken. Kinderen kopiëren namelijk gedrag van anderen. Hoewel gelukkig bijna geen enkel kind jonger dan 12 jaar rookt, is het wel belangrijk dat ze een gezonde sociale norm leren. Een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken.