Zustertuin gesloten tot 1 juni. Geen feest op Koningsdag

Zustertuin gesloten tot 1 juni. Geen feest op Koningsdag

Vanwege de nieuwe overheidsmaatregel blijft de Oude Zustertuin gesloten tot 1 juni 2020 voor publiek. Hiermee zijn wij solidair met de VSKBN, de vereniging voor samenwerkende kinderboerderijen. De vrijwilligers blijven zich uiteraard inzetten voor de dierenverzorging en het onderhoud.

Daarnaast heeft het bestuur van De Oude Zustertuin besloten om een streep te zetten door de Open Dag op 27 april 2020. Dit betekent dat er op Koningsdag geen festiviteiten zullen zijn in de Zustertuin. Het is de tweede keer in het bestaan van de Open Dag dat er geen feest zal zijn. De vorige keer was in 2001 tijdens de MKZ-crisis (mond- en klauwzeer).

Cor van den Hoven, voorzitter: “Onder de huidige omstandigheden kunnen de festiviteiten op Koningsdag niet doorgaan. We mogen niet aannemen dat de situatie zal veranderen waardoor alle beperkingen per 6 april worden opgeheven. Het risico om de organisatie door te zetten, rekening houdend met de inzet van vrijwilligers en het financiële aspect, is te groot.
Wij hebben zaterdag de knoop doorgehakt, dus nog voor de aanvullende maatregelen van gisteren. We hebben inmiddels de betrokkenen (vrijwilligers, verenigingen, standhouders, leveranciers) netjes en tijdig kunnen informeren. We kunnen nog drie weken wachten met een besluit, maar dit betekent niets anders dan uitstel van een vervelend besluit. Het is niet anders….”